Columbus Geschiedenis

‘I have a dream’. Wie kent deze uitspraak niet. Mijn droom was en is Columbus. Hierin werk ik met en voor, samen met vele anderen, jongeren die niets te dromen hebben. En uiteraard is het doel hen uiteindelijk weer aan het dromen te krijgen of nog beter om hun dromen uit te laten komen.

De naam Columbus was een ingeving, zoals dat gaat met namen zomaar in een flits onderweg in de auto. Hij had niet beter gekund. We herinneren ons alleen de triomf van Columbus, de ontdekking van Amerika. Maar weet dat Columbus zijn reis meermaals te vergeefs opnieuw voorbereidde. Hij wist echter, net als wij bij Columbus: ‘het mislukt pas als je opgeeft’ en zette door. En zo is het ook vaak bij de begeleiding van de jongeren. Ze komen soms uit complexe probleemsituaties en dan ga je soms drie stappen vooruit en weer twee achteruit, maar als je goed kijkt gaat het altijd vooruit. Want als het fout gaat, weet je hoe het niet moet en ook dat hoort bij ontdekken. Zo ging het ook bij de start en bouw van Columbus. Het voelde soms als topsport. Je gaat door, want je weet dat het moet en kan.

Mijn naam ik Simone Seelen en ik ben zo’n 5 jaar gelden gestart met de aanzet tot Columbus vanuit mijn eigen Projectbureau Simone Seelen. Inmiddels hebben er vele inspirerende netwerkpartners bijgedragen en levert Columbus vanaf 1 januari 2015 formele begeleiding aan jongeren van 12-27 jaar voor de gemeenten in Zuidelijk Zuid-Limburg.

Ik ben van oorsprong gezondheidswetenschapper en ontwikkel al meer dan 20 jaar innovatief aanbod voor zorg- en welzijnsland. Dit zoveel mogelijk in samenwerking met zorgvragers zelf. Een aantal ontwikkelde methoden zijn: ‘Evenwicht, je leven in balans’ ; ‘Een Nieuwe Horizon’, zijnde ervaringsdeskundige re-integratie voor ex-verslaafden en Stichting Kinderleven t.b.v. herstel van een moeizame band tussen ouders&kind. Ik verzorg al meer dan 20 jaar de projectontwikkeling, aanvraag en projectleiding voor Europese, Provinciale en Gemeentelijke projecten; voor fondsen en in opdracht van instellingen in zorg- en welzijnsland Daarnaast ben ik de afgelopen 8 jaar (life- en home) coach en begeleider van mensen in multi-probleem situaties. Het doel van deze begeleiding was altijd mensen steunen om een zelfstandige en zingevende toekomst te realiseren.

In al deze werkzaamheden en ervaring heb ik kunnen ontdekken wat naar mijn mening niet werkt, maar vooral wat wél. En ik heb enorm veel inspirerende mensen ontmoet die zijn gaan bijdragen aan Columbus. Al met al heeft dit geresulteerd in de Columbus Kick change methode. Daarmee maakt u kennis op deze website. En nogmaals ‘keep on dreaming’.

Want: ‘Het is pas mislukt als je opgeeft’

 

Met grote dank, Simone

Columbus Geschiedenis