Activiteiten

 

Kick change

Regelmatig worden er Kick change weekenden gehouden. Lees meer…


 

Sporten

Sporten kan een goede manier zijn om je persoonlijke doelen te halen. Daarom biedt Columbus bij sommige begeleidingstrajecten de mogelijkheid om samen met je begeleider te sporten. Dit wordt in overleg met de gemeente bekeken. Eventueel kan zelfs gespecialiseerde sportbegeleiding worden ingezet.


 

Dagbesteding

Voor jongeren die (tijdelijk) niet naar school kunnen bieden wij dagbesteding. Er is een tuinprojecten waarbij we in tuinen werken onder deskundige begeleiding. Er zijn ook projecten houtbewerking, scooteronderhoud, moestuin, etc. Werkprojecten worden op maat opgezet om talenten of vaardigheden tot ontwikkeling te brengen. Doelen van de dagbesteding kunnen variëren van heel basaal weer plezier krijgen in actief bezig zijn tot het leren van werknemersvaardigheden. Sociaal-emotionele ontwikkeling staat naast talentontwikkeling centraal. Lees meer…


 

 Creatieve begeleiding

De essentie van veel problemen bij jongeren is dat ze de verbinding met zichzelf kwijtraken, door druk uit de omgeving, door een traumatische gebeurtenis of door druk die ze zichzelf opleggen. Ze weten niet meer wat ze voelen of wie ze zijn. Ondertussen verlangt wél iedereen een verklaring voor hun ongewenste gedrag – hun passiviteit, hun vlucht in blowen of gamen, hun driftbuien…

De beeldende creatieve begeleiding die Columbus aanbiedt, helpt jongeren het contact met zichzelf te herstellen. Een cognitieve benadering schiet vaak tekort, omdat de jongeren zichzelf niet goed begrijpen. Beeldende expressie werkt veel directer. Je hoeft er niet bij na te denken. Door jongeren spontaan te laten schilderen of kleien, krijgen ze een veilige basis om hun emoties te uiten. Er worden onbewuste patronen helder, waardoor ze meer zelfinzicht krijgen en daardoor kunnen ze zichzelf en situaties leren accepteren. En dan komen er vanzelf momenten waarop er gepraat kan worden. Columbus erkent de mogelijkheden van het creatief leren uiten en verwerken van emoties volledig.

Daarnaast zijn er ook andere vormen van creatieve begeleiding mogelijk binnen Columbus, daarvoor Lees meer…


 

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten?

Meld je even aan als je interesse hebt om op de hoogte te blijven van alle activiteiten van Columbus dan geven wij je nieuwe data door van al onze activiteiten.