Het Team

 

partners-4

Simone Seelen

Mijn naam is Simone Seelen en ik ben initiatiefnemer van Columbus, heb de algemene leiding en ben hoofdcoach. Ik ben gedragswetenschapper (Universiteit Maastricht), preventiewerker, projectontwikkelaar en coach/begeleider.

Ik wil graag dat ieder kind en iedere jongere in veiligheid en liefde op mag groeien en vandaar uit zijn kracht ontdekt en levenskoers bepaald. Niet bij iedereen lukt dat constructief. Daarom is Columbus opgericht. Geen zorgproducten, maar mensenwerk. Geen problemen, maar mogelijkheden.  De baas worden over je eigen leven, samen met mij als je coach en begeleider in goed teamwerk, samen met het hele Columbus netwerk. (Grote) Doelen durven stellen en pas stoppen als ze gehaald zijn. Het is vaak bijna topsport. Mijn droombaan.

I believe the children are our future, Show them all the beauty they possess inside


 

 

partners-6

Lotte Keltjens

Mijn naam is Lotte Keltjens, en ik ben werkzaam als persoonlijk buddy bij het prachtige bedrijf Columbus. Ook zal ik creatief beeldend therapeutische activiteiten begeleiden en organiseren. Ik heb zelf deelgenomen aan de Kick change week van Columbus en aan activiteiten daarna. Het heeft mij richting geven en ik heb hierdoor een stevig begin gemaakt met het loslaten van allerlei angsten waar ik mee zat en die mijn leven een hele tijd beheerst hebben. En ook om om te gaan met de kwetsbaarheden door mijn ADHD. Het was heel bijzonder om aan de slag te gaan met mezelf op een manier die echt bij me paste en die ik prettig vond, ook wel confronterend, maar toch heel goed. Ik heb nu gekozen om zelf in de toekomst met mensen te gaan werken die zichzelf zijn kwijt geraakt.
Momenteel studeer ik creatieve therapie, waarin ik leer om met creatieve methodes mensen een stukje dichter bij hun krachtige innerlijke zelf te brengen.
In ieder mens zitten oneindig veel talenten en bijzonderheden. Samen met Columbus en de gerichte doelgroep jongeren, gaan we deze jongeren een inzicht creëren in hun eigen kunnen.
Want daar is Columbus voor, mogelijkheden creëren voor jongeren waar anderen deze niet zien.


 

14264847_10210428390246427_2118777541134091404_n

Mitchel Hardy

Mijn naam is Mitchel Hardy en ik werk bij Columbus als trajectbegeleider en buddy. Via een kennis ben ik in contact gekomen met Columbus. Al snel werd mij duidelijk dat er binnen Columbus niet gekeken wordt naar onmogelijkheden maar naar mogelijkheden, krachten en (door)ontwikkeling. Er wordt niet gekeken naar wat je niet kunt, maar juist naar wat je wél kunt.

In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Social Work opleiding. Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd om het positieve te vinden in de kleine dingen, mensen te ondersteunen om weer eigenaar van hun leven te worden en écht te luisteren. Het werken vanuit krachten en presentie staat hierin centraal.

Omdat het werken met jongeren mij erg aanspreekt heb ik mijn studierichting gespecificeerd in jeugdzorgwerker. Ik vind het fijn om op een betrokken manier met jongeren samen te werken.

Samen ontdekken, aanpakken en werken aan doelen die jij belangrijk vind!

~Wacht niet op bijzondere momenten maar maak gewone momenten bijzonder!~


Annemarie

Annemarie Cox

Mijn naam is Annemarie Cox. Ik ben sinds september 2016 als trajectbegeleider werkzaam voor Columbus.

Lang geleden (in 1997), na mijn studie, ben ik mijn loopbaan gestart in de jeugdhulpverlening. Ik heb gedurende een periode van ruim 15 jaar diverse functies vervuld in de hulpverlening en de zorg; van uitvoerder tot leidinggevende, en ik voel mezelf inmiddels een allround (jeugd)helpverlener.

Kenmerkend aan mij zijn mijn betrouwbaarheid, betrokkenheid en besluitvaardigheid.

Ik doe mijn werk vol overgave. Ik word er blij van als ik zowel uit de ander als uit mezelf het beste naar boven kan halen. Als dit niet meteen lukt dan blijf ik proberen – als het niet rechtsom kan, dan linksom – en kom ik voor de zoveelste keer tot de conclusie dat geduld en doorzettingsvermogen beloond worden. Ik beleef plezier aan het begeleiden van mensen: hen helpen nieuwe inzichten te verwerven, ‘te roeien met de riemen die ze hebben’, aandacht te hebben voor de zaken die goed gaan etc..

Ik ben erg blij dat ik Columbus gevonden heb, want de visie en de werkwijze sluiten heel goed aan bij de wijze waarop ik graag werk,

* klantgericht mogen denken en handelen;

* buiten de gebaande paden kunnen denken;

* vaste patronen en manieren durven doorbreken opdat doelen bereikt kunnen worden.

In de verschillende sectoren waarin ik werkzaam was, waren deze uitgangspunten voor mij altijd belangrijk:

..omdat ik meer energie krijg van hetgeen wel kan, dan van hetgeen niet kan.


foto bob

Bob de Meij

Hallo,
mijn naam is Bob de Meij, als zelfstandig gezinstherapeut samenwerkend met Columbus. Ik ben van 1963 en werkzaam in de Jeugdzorg sinds 1994. Daarvoor heb ik Biologie gestudeerd in Amsterdam, en afgestudeerd in ecologie (biologische systemen). Per toeval kwam ik terecht in de Ervaringsleerproject met delinquente jongeren en ben daar blijven ‘hangen’. Heb vervolgens een opleiding als maatschappelijk werker gedaan, gewerkt als jeugdhulpverlener en jeugdreclasseerder en daarna gespecialiseerd in gezinssystemen middels opleidingen in MST, MDFT en MBT.
Bij de transitie van Jeugd naar de gemeente (1-1-2015) ben ik een eenmanszaak begonnen en samenwerking gezocht met instellingen die bij mijn visie passen. Ik kwam snel uit bij Columbus. Hun visie van ‘niet-loslaten zolang het nodig is’ is ook mijn visie. Volwassen worden in deze tijd vraagt een heleboel, en als je wat minder ‘geluk’ hebt meegekregen, kan het snel lastig worden. Onze maatschappij zit vol systemen waar het goed toeven is als je erin past. Het wordt moeizaam als het wrikt en bijzonder onprettig als het niet meer past. We proberen jongeren te helpen hun eigen weg te laten vinden en te gaan. Uiteindelijk vind je een eigen plekje waar het goed toeven is. Hoe lang dat duurt en welke weg je hiervoor moet gaan weet niemand van tevoren. Zonder hulp kan dat eenzaam zijn, met Columbus samen kan het een weg met liefde en steun zijn geweest. Een klassieker is: “het is niet het bereiken van het einddoel maar de weg ernaar toe waar de voldoening in zit” ook wel, “de zoektocht levert groei op, niet het resultaat”.
Ik vind het daarom belangrijk om de reis van de jongere te volgen, rekening houdend met zijn/haar mogelijkheden, familiebanden, vrienden en ambities.


foto tim

Tim Odekerken

Mijn naam is Tim Odekerken, werkzaam als buddy bij Columbus. Ik ondersteun jongeren vooral in praktische zaken zoals naar school gaan of hulp bij medische of financiële problemen. Maar ook het motiveren om (weer) naar school te gaan, het zoeken naar een baan of een wandeling in het bos om tot rust te komen, behoren ook tot mijn taken.

Via mijn vriendin Lotte ben ik bij Columbus terechtgekomen, waar ik in september 2016 ben begonnen en graag de uitdaging aan wilde gaan. Ik vind het leuk om mensen te helpen en lekker praktijkgericht bezig zijn.

Ik heb de opleiding Tuin, Park & Landschap – specialisatie Hovenier niveau 4 MBO, deels in Maastricht en deels in Roermond gevolgd en afgerond.

Momenteel volg ik een opleiding tot herborist (kruidengeneeskunde) op de Europese Academie in Maastricht. Hier leer ik hoe kruiden zowel op geestelijk en lichamelijk niveau ingezet kunnen worden tegen ziekten en kwalen op preventief en curatief vlak.

Als natuurmens vind ik het dan ook belangrijk dat jongeren zich weer gaan verbinden met de natuur. De natuur beschikt over een onmeetbare kracht en ik wil de jongeren graag leren hoe ze hun eigen kracht kunnen leren kennen en begrijpen en dit ook dan in hun leven kunnen toepassen.

‘’ Niets is makkelijk, maar ook niets is moeilijk. Vertrouw erop dat alles wat er gebeurd ‘goed’ is en alles gaat zoals het moet gaan.’’ – vertrouw op je onderbuik gevoel!

Bij Columbus hebben we ook een tuinproject opgezet, waarbij ik samen met jongeren in de tuin werk en tuinen herinricht om ze weer tot een prettige plek te maken waar men zich kan ontspannen en genieten van de bloemetjes, kruiden, vlinders, bijtjes etc. Hierbij maken we gebruik van de materialen die in de tuin aanwezig zijn, waardoor er op een creatieve manier gedacht en gewerkt kan worden!

We hebben ook het Feel-Good-Food & Herbs project in het leven geroepen samen met Marilène. Daarin selecteren we heerlijke biologische en natuurverantwoorde recepten en zetten deze online op de facebookpagina van Columbus (Columbus, Ontdek jezelf).

2000 jaar geleden zei Hippocrates al: “Maak van uw voedsel uw medicijn en van uw medicijn uw voedsel.” – Daarom is het voor iedereen heel belangrijk om te weten; ‘Wat eten we nou eigenlijk?’

‘’Every day – Sunday!’’

– Doe rustig aan en geniet van het leven op jouw eigen manier! –


image1-2

Devin Laenen

Mijn naam is Devin Laenen. Ik ben in 2016 afgestudeerd aan de HBO Bachelor opleiding Pedagogiek te Sittard met het uitstroomprofiel jeugdzorg. Tijdens mijn opleiding  heb ik geleerd om juist uit te gaan van de krachten en kwaliteiten van de jongeren en jongeren te blijven motiveren en stimuleren. Oplossingsgericht denken in plaats van probleemgericht denken!

Sinds juni 2016 ben ik werkzaam voor Columbus als ambulant-/ trajectbegeleider. Ik vind het leuk om deel uit te maken van Columbus. Je krijgt er de ruimte om jezelf te ontwikkelen, ontdekken en groeien op je eigen tempo. Het belang van de jongeren staat voorop en er wordt echt geluisterd naar de jongeren zelf. Iedereen heeft een andere aanpak nodig en er wordt rekening gehouden met de capaciteiten, persoonlijkheden en doelstellingen van ieder individu. Waarbij er empowermentgericht en oplossingsgericht gewerkt wordt.

Kortom, ik ben erg blij dat ik voor Columbus mag en kan werken.


 

foto Sabrina

Sabrina van den Ende

Mijn naam is Sabrina van den Ende, 37 jaar oud en moeder van 4 kinderen, waarvan drie tieners (15,16 en 18) en een meid van 6. Al mijn kinderen zijn verschillend en ik leer elke dag van ze. Ik werk bij Columbus als administratief medewerkster. Na jaren als financieel medewerkster gewerkt te hebben bij verschillende zorg-gerelateerde bedrijven, zocht ik een nieuwe uitdaging, terwijl Columbus op datzelfde moment iemand op de administratie goed kon gebruiken. Het bleek een “Match made in Heaven”.

Ik heb naast mijn diploma “Secretaresse”, in 2014 het diploma “Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener” gehaald en ik sta voor een leven lang leren. Ik wil mezelf blijven ontplooien. In dit kader volg ik op dit moment een opleiding tot “Zelfstandig ondernemer MKB”.

Ik vind het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zijn en naar de toekomst kijken met opgeheven hoofd. Ik geloof in de mogelijkheid van wereldvrede, maar helaas doen veel anderen dat niet. Ik sta positief in het leven en geniet in mijn rustmomenten van het schilderen van landschappen en sinds kort ook dierenportretten.

Ik vind het echt super dat ik bij zo een mooi bedrijf mag werken en hoop op een lange samenwerking.

Mijn favoriete quote is:

“We moeten onze kinderen leren dromen met hun ogen open.”

Bron: Harry Edwards, Afro-Amerikaans socioloog


20170430_124000

Joshua Hol

Mijn naam is Joshua en ik ben als buddy werkzaam bij Columbus. Ik studeer Human Resource Management en leg tijdens mijn studie de nadruk op coaching, iets waar ik erg gepassioneerd over ben.
Ik heb een tumultueuze jeugd gehad en veel meegemaakt. Dit is denk ik ook een van de redenen dat ik graag als coach wil werken en mensen wil helpen. Er voor mensen zijn wanneer ze het het hardst nodig hebben is voor mij heel waardevol en ik hoop op deze manier een positieve bijdrage te hebben in het heelproces.
Probeer elke dag iets te vinden waarvoor je dankbaar bent, elke dag te lachen en dan ziet de wereld er al een stukje mooier uit! Door eigen ervaring merk ik dat je van positiviteit veel profijt kunt hebben.


gwen

Gwen Houten

Mijn naam is Gwen Houten en ik ben werkzaam als buddy en trajectbegeleider bij Columbus. Tijdens mijn opleiding Pedagogiek heb ik kennis gemaakt met Columbus door hier mijn afstudeerstage te volgen. Ik merkte meteen dat ik op mijn plek zat. Ik ervaar Columbus als een plek waar iedereen voor elkaar klaarstaat en niets te veel is. De jongeren staan voorop.

Ik ben iemand die altijd uit gaat van hetgeen de jongeren wel kan en waar zijn kracht en motivatie ligt. Ik geef niet snel op en probeer creatief om te gaan met weerstanden. Daarbij maak ik gebruik van een behoorlijke portie humor. Daarnaast hou ik ervan om lekker te sporten en zie dit als een uitlaatklep.

Wat ik belangrijk vind is dat er wordt gekeken naar de toekomst, wat wil je bereiken en hoe kan ik jou hierbij ondersteunen zodat jij je doel(en) bereikt.

 

The past is your lesson. The present is your gift. The future is your motivation.


IMG_20181130_121926[14]

 

 

 

 

 

 

 

 

Nina van Diesen

Ik ben Nina en ik werk als trajectbegeleider en buddy bij Columbus. Ik heb kinder- en jeugdpsychologie gestudeerd in Utrecht en was op zoek naar een werkplek waar verder gekeken wordt dan naar bepaalde stempels, regels en protocollen. Dit heb ik bij Columbus gevonden.

Voor mij is Columbus een plek waar het belang van de jongeren voorop staat, waar gewerkt wordt aan doelen die jongeren zelf belangrijk vinden, waar gedacht wordt in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden en waar niet gek opgekeken wordt als je het een beetje anders doet dan ‘normaal’.

Ik ben heel positief ingesteld en geloof dat alles wat je meemaakt, de goede en minder goede momenten, je kunnen helpen de persoon te worden die je graag wil zijn. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen met zichzelf en met hun omgeving en zich op een veilige manier kunnen ontwikkelen. Ik hoop dat ik jongeren door middel van vertrouwen, warmte, humor en positieve aandacht en bekrachtiging kan ondersteunen op momenten dat dit even niet lijkt te lukken.

 ‘Keep your eyes fixed on the sun; even on a cloudy day’


Wouter Caron

Hallo, mijn naam is Wouter Caron. Ik ben 27 jaar oud, opgegroeid in Gronsveld en nu woonachtig in Scharn, Maastricht. Ik doe graag aan fitness. Voorheen heb ik ook gevoetbald maar door een blessure heb ik hier helaas mee moeten stoppen. Na de middelbare school ben ik gestart aan de studie SPW, maar dit kostte me veel moeite. Uiteindelijk heb ik toch mijn draai gevonden en ben ik de opleiding Sporten, Recreatie en Toerisme gaan studeren. Dit heb ik met succes afgerond. Toch is de zorgsector altijd blijven kriebelen en ben ik blij dat ik deze kans bij Columbus heb gekregen. De interactie binnen deze functie met jongeren vind ik erg leuk. Het geeft mij persoonlijk veel voldoening wanneer ik zie dat de jongeren progressie boeken. Zelf ben ik vroeger ook geen lieverdje geweest waardoor ik me goed kan verplaatsen in hun gedachtegang. Ik kijk ernaar uit dat ik op individueel niveau mijn eigen steentje kan bijdragen aan het succes van alle jongeren op zich.

 

Groetjes Wouter Caron


fotoweb

Linton Berkers

Ik ben Linton Berkers en heb de opleiding Social Work gestudeerd op Zuyd Hogeschool met de specificatie GGZ-agoog waardoor ik veel kennis heb opgedaan op het gebied van psychische problematieken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een verslaving zoals gamen of het ervaren van een depressie die het dagelijks functioneren belemmeren. Met de kennis die ik heb en de ervaringen uit mijn verleden zet ik mij dan ook volledig in als Buddy binnen Columbus. Met een positieve, vooruitstrevende maar vooral rustige houding probeer ik om het vertrouwen en de structuur terug te brengen dat nodig is voor een sociaal en menswaardig leven. Als het alleen even niet lukt dan ben ik hier om je te helpen, ongeacht je situatie.

 

Ook heb ik de opleiding Auto-Technisch Specialist afgerond. Elke week begeleid ik jongeren binnen het ‘Scooterproject’ en wordt er gedurende het sleutelen gewerkt aan persoonlijke doelen. Het sleutelen kan niet alleen rust brengen maar ook succeservaringen en sociale contacten waarin jongeren elkaar kunnen vinden. Aansluiting en begrip voelen bij de ander vind ik dan ook een kernwaarde voor een goede samenwerking en positieve resultaten. Er écht zijn voor de ander, daar begint het mee.


fotoweb2

Maximen Cathalina

Hi! Mijn naam is Maxime en ik ben werkzaam als buddy bij Columbus. In 2016 heb ik mijn universitaire master in Psychologie afgerond. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in jongeren, de bijbehorende leeftijdsfases en de uitdagingen die daarbij komen kijken: het uitzoeken wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Ikzelf heb die zoektocht ook doorgemaakt (en deze duurt nog steeds voort) met de nodige hindernissen en obstakels. Ik wil mijn eigen ervaring graag delen om jongeren te laten zien dat ze niet de enigen zijn die zich onzeker of zoekend (naar zichzelf) voelen. We’re in this together! Samen met de jongeren ga ik op zoek naar hun krachten, passie en hun ware, authentieke ‘ik’. Het is geen makkelijke weg, maar wel een die het meer dan waard is om te bewandelen! Het zal je veel moois brengen. Mijn eigen zoektocht heeft me tot nu toe ook al aardig wat leuks en moois opgeleverd. Na een tijdje werkzaam te zijn geweest als psycholoog in 2017, heb ik begin 2018 besloten om uit het maatschappelijk hokje te stappen en mijn droom na te jagen om professioneel muziek te gaan maken (ik ben zangeres en songwriter), waar ik geen seconde spijt van heb gehad! Hoe cliché het ook klinkt: volg je hart, want dat klopt! En als ik het kan, dan kun jij het ook!